
26 mart. Respiraţia Conştientă
Respiraţia Conştientă
În cea mai mare pare a vieţii traite în trup, respiraţia noastră este inconştientă. Nu suntem atenţi la respiraţie şi, de fapt, nu suntem atenţi la noi înşine. Suntem în exteriorul nostru, acolo unde este şi atenţia noastră. Obişnuinţa de a rătăci în labirinturile speculative ale minţii, în trecut, în viitor, în tot felul de drame, face ca viaţa să treacă pe lângă noi. Atunci când nu suntem prezenţi în noi înşine ca totaliate, energia noastră este plecată, Corpul este de fapt, părăsit. Nu ne simtim nivelurile conştiinţei, aşa cum nu simţim nici multiplele noastre dimensiuni. Suntem obişnuiţi să locuim nu în corpul fizic, aşa cum am putea să credem la prima vedere, ci în corpul mental. Aproape întreaga noastră viaţă trece pe lângă noi în vreme ce noi jucăm jocul minţii. Dimensiunile noastre umane, corporale, energetice, emoţionale, ca să nu mai vorbim despre cele spirituale, ne sunt străine. Suntem rupţi de vastitatea fiinţei noastre.
Respiraţia este mai mult decât un schimb de elemente chimice. Este un schimb permanent de energie şi informaţie între diferitele niveluri/dimensiuni ale fiinţei noastre. În multe feluri ea este conexiunea cu tot ceea ce există şi de aceea ea poate fi folosită ca „vehicul” al conştiinţei în procesul descoperirii de sine. Primul pas în descoperirea de sine este redescoperirea propriei noastre respiraţii. A respira conştient, adică a concentra atenţia noastră întreagă pe procesul respiraţiei, înseamnă a readuce întreaga noastră energie în momentul present. Înseamnă a fi pe deplin prezenţi şi pe deplin conştienţi de toate nivelurile fiinţei noastre. Practicarea respiraţiei conştiente este o poartă către ceea ce suntem cu adevărat.
Primele beneficii ale Respiraţiei Conştiente se observa la nivelul corpului. Prezenţa în corp readuce energia corporală, dizolvă blocajele energetice şi ne face conştienţi de activitatea interioară la nivel emoţional. Toate acestea ducand catre o stare de sănătate care se îmbunătăţeşte, un tonus ridicat, la rezolvarea problemelor generate de stres – care nu este decât o formă de frică generată de hiperactivitatea minţii. Deasemeni ne reconectăm cu fluxurile cosmice ale enegiei, cu energiile pământului şi ale cerului, iar în starea de prezenţă simţurile noastre se expansionează constant. Devenim mult mai atenţi la capacităţile noastre intuitive naturale, iar conţinuturile conştiinţei devin mai clare şi mai bine definite. Creativitatea noastră, care nu vine niciodată din minte, ci de pe niveluri mult mai elevate, devine explozivă. Capacitatea de a simţi energia unei situaţii, a unui om, loc sau împrejurare creşte enorm şi toate acestea sunt efecte ale stării de Prezenţă. Starea generală de bucurie şi capacitatea de a relaţiona cu ceilalţi creşte, ca şi nivelul de empatie şi înţelegere.
Cele mai importante beneficii ale Respiraţiei Conştiente, ca mijloc de a intra într-o stare de Prezenţă, se regăsesc in căutarea de sine, in recuperarea contactului cu dimensiunile subtile ale fiinţei noastre, de Sufletul nostru. Respiraţia conştientă este un mijloc de a ne conecta cu noi insine şi de a simţi orice nivel energic si informational, orice conţinut al propriei noastre conştiinţe. Este un mijloc de expansiune a conştiinţei, de intrare în conexiune cu înţelepciunea şi cunoaşterea proprii Sufletului. Putem accesa orice conţinut, orice memorie, orice energie, orice viziune chiar acum, în acest moment. Este descoperirea iluziei temporale şi spargerea tuturor sistemelor de convingeri care ne limitează. Divinitatea din noi devine o chestiune de experienţă şi nu una de credinţă oarbă.
Este momentul în care încetăm să proiectăm în exterior imaginea unui dumnezeu străin şi separat şi descoperim divinitatea din noi. Este momentul în care ne asumăm calitatea de creatori ai propriei noastre realităţi şi renunţăm să ne mai privim ca victime ale unui univers advers.
Cum respiram constient?
Respiratia este prana; este cea care face inima sa bata. Actul constient al respiratiei implica o inspiratie profunda, tinerea respiratiei pentru 3-4 secunde si apoi expiratie lunga, pana cand nu mai simtiti ca iese aer din zona narilor. Aceasta tehnica simpla, produce schimbari benefice multiple in fiinta noastra: trup, minte si suflet si ar trebui practicata zilnic, oridecateori puteti, fiind la fel de importanta ca actul de a manca, sau a dormi.
SimAngel
Sorry, the comment form is closed at this time.