SimAngel

Obiectivul si Codul Etic

Obiectivul Centrului SimAngel:

Intentia acestui Centru este de a darui suport tuturor celor care cauta sa se regaseasca, celor care simt ca si-au pierdut echilibrul in aceasta lume zgomotoasa, celor care au inteles ca fiinta lor este ceva mult mai complex decat doar o Minte si un Trup fizic si care cauta raspunsuri.

 

De asemenea, ne adresam unui spectru larg de oameni ce acuza diferite tipuri de suferinte, fie ele fizice, psiho-emotionale sau sufletesti, carora le daruim consiliere si suport terapeutic experimentat.

 

Principala motivatie a deschiderii acestui Centru de dezvoltare personala si terapii alternative este aceea de a va ajuta sa gasiti raspuns la propriile intrebari si framantari launtrice, de a patrunde in adevarata voastra lume – cea a sufletului – care este singura in masura sa va dea ghidarea corecta in propria existenta.

 

CODUL ETIC
– Prezentul Cod Etic defineste idealurile, valorile, principiile si normele morale pe care Centrul SimAngel consimte sa le respecte si sa le aplice in activitatea desfasurata in cadrul societatii.
– Pozitia profesionala a terapeutului/formatorului este sustinuta de o pregatire stiintifica si spirituala deopotriva; formarea lui prin studiu constant si permanent, dar si experienta practica acumulata, dispun ascederea si mentinerea la standarde inalte de competenta.
– Confidentialitatea este un principiu de baza al terapeutului, informatiile care se vor primi in timpul sedintelor, vor ramane cunoscute doar de catre pacient si terapeut. Pacientul, cu liberul lui arbitru, va decide daca si cu cine doreste sa impartaseasca informatiile primite in timpul sedintei.
– Integritatea morala in munca desfasurata in prezentarea metodelor de terapie/curs, a duratei sedintei/cursurilor, a termenilor financiari, se vor supune cinstei, corectitudinii, onoarei si respectului fata de pacient/cursant.
– Informatiile oferite vor fi oneste, obiective si realiste, fiind completate prin suport stiintific, pana la nivelul posibil cunoscut.
– Terapeutul/formatorul isi va mentine conduita si standarde morale adecvate, printr-un comportament responsabil, daruindu-se naturii speciale a tipului de relatie care se va crea intre el si pacient/cursant, prin rabdare, profesionalism, intelegere, si intelepciune.
– Se va respecta Liberul arbitru al pacientului/cursantului si nu se va crea o impunere abuziva a propriilor convingeri sau principii, ci doar o expunere a acestora.
– Se va respecta dreptul la demnitate, confidentialitate si intimitate.
– Se vor respecta atat religia cat si alegerile personale ale fiecarui pacient/cursant.
– Terapeutul va acorda o atentie deosebita suferintei pacientului si va actiona prin toate mijloacele cunoscute in vederea determinarii cauzelor acesteia si a atenuarii ei, pentru obtinerea starii de BINE, relaxare si echilibrare.
– Sfaturile date in terapie de catre terapeut, nu inlocuiesc si nu contravin recomandarilor facute de catre medicul specialist.
– Valoarea terapeutului/formatorului este calitatea la un pret corect.
– Cursantul/pacientul este patrimoniul cel mai pretios al Centrului SimAngel.
– A munci fara pasiune si devotament este o tradare a propriilor principii.
– Relatia dintre terapeut si pacient se bazeaza in primul rand pe incredere reciproca, pe comunicare deschisa si pe acceptarea faptului ca Vindecarea vine prin Iertare, prin Constientizarea si Acceptarea faptului ca suntem direct responsabili de ceea ce ni se intampla in viata. FIECARE SE VINDECA PE SINE! Vom reactiva capacitatea de autovindecare a corpului, perfect creat de Dumnezeu. Terapeutul este doar un intermediar intre Sursa (Cer, Divinitate, Dumnezeu, Treime Sfanta….) si pacient, este doar cel care ofera sprijin in procesul de vindecare.
– Numai prin Credinta, Iubire si Iertare putem aspira catre Vindecare, Fericire si Mantuire.
– Suntem impreuna pentru a ne ajuta unii pe altii in a creste si ascede catre Adevar Divin.