Omul Spiritual

Omul Spiritual

OMUL SPIRITUAL

 “Omul este un punct de lumina divina, ascuns in interiorul nenumaratelor invelisuri, asa cum lumina este ascunsa intr-o lanterna….ea poate fi stinsa si obscura, ori aprinsa si radianta.”

Alice Bailey (scriitor, filosof, ocultist, teosof, psiholog, astrolog)

Traim zilnic experiente care sunt menite sa ne trezesca constiinta, unii dintre noi chiar cautam sa ne redescoperim sau mai bine spus, sa-L descoperim pe Dumnezeu din noi. Fiecare vede lumea prin prisma fiintei sale, ceea ce inseamna experienta de viata,…..fiecare are un Adevar al lui, functie de bagajul de energii si informatii acumulat in toate existentele. Dar cel mai important este ca avem potente extraordinare, daruri si virtuti primite de la Tatal si Duhul Sfant si nu in ultimul rand de la Fecioara Maria. Este timpul sa le punem in valoare, sa le manifestam cat mai mult, ACUM si in fiecare clipa a vietii. In acest fel vom putea deveni mai buni, atat pt noi cat si pt cei din jurul nostru. Suntem co-creatori, capabili sa ne construim o viata  frumoasa, in  Bucurie si Iubire.

Acest articol urmareste explorarea fiintei noastre, a corpului nostru, in special cel invizibil. Trebuie sa cunoastem cat mai repede acest corp invizibil si legile care reglementeaza functionarea sa, intrucat el are un rol hotarator in influentarea starilor noastre de confort sau disconfort, in viata. Desi majoritatea oamenilor nu il pot zari, acesta se manifesta permanent si determinant.

O serie de grupari esoterice din trecut ( de ex. Societatea Teosofica), ii admit existenta inca din cele mai vechi timpuri. Numerosi oameni de stiinta realizeaza, in present, studii si experimente care pun in lumina fenomene considerate pana nu demult, “para”normale. O alta categorie de oameni de stiinta rationalisti, nu ii admit existenta.

Vorbim mereu despre constiinta si starile ei modificate, insa trebuie sa intelegem ca ea nu este o emanatie a creierului. In sustinerea acestei ipoteze, va trebui sa identificam mai intai “constitutia” fiintei umane si Sursa ei spirituala.

Se spune ca Suflarea de viata de la Dumnezeu, a produs o viata dubla: sufleteasca si duhovniceasca (sursa spirituala). Insa Omul, este trinitate! El este Duh (sau spirit), suflet si trup.

Trupul, confera omului Constiinta despre lume, prin el omul ia contact cu lumea materiala.

Sufletul, cuprinde intelectul (care ne ajuta in aceasta existenta) si emotiile (pe care le nasc simturile). El face parte din Eul propriu al fiintei si ne da Constiinta de Sine si Personalitatea.

Duhul, este partea prin care avem acces la Comunicarea cu Dumnezeu, singura componenta prin care putem lua legatura cu EL si sa ne inchinam Lui.

Schematic, aceste componente ale fiintei noastre trinice sunt organizate astfel: VointaSufletul este sediul Personalitatii, are puterea de discernamant, aici se afla:Trupul este invelisul exterior al sufletului, iar sufletul, invelisul exterior al duhului. Trupul este cel mai de jos, pentru ca se afla in contact cu materia. Duhul este partea cea mai nobila, cai se uneste cu Dumnezeu. Sufletul este intre cele doua extreme, legandu-le si isusindu-si caracterul lor, este un intermediar. El inlesneste comunicarea si cooperarea dintre duh si trup.

  • Intelectul
  • Emotiile

El hotareste ce va domni in viata fiintei, lumea spirituala, sau cea materiala. Pentru ca Duhul sa poata guverna fiinta, sufletul trebuie sa-si dea consimtamantul (pt ca el este resedinta Personalitatii), iar cand acesta este Smerit, Duhul va putea conduce intreaga fiinta a omului. Omul are puterea suverana de a decide singur, poseda capacitatea optiunii = LIBER  ARBITRU. Vointa apartine sufletului si e cea care stabileste cine va domni asupra omului. Prin intermediul sufletului, Duhul poate supune trupul ca sa asculte de Voia Lui Dumnezeu.

Sufletul si Trupul omului au fost combinate cu Duhul, iar Duhul si Trupul au fuzionat complet in Suflet (partea unica a omului, care ii da Unicitatea si Individualitatea) , astfel ca “omul a devenit un suflet viu”.

SimAngel

va urma…..

Referinte:

“Omul spiritual” – Watchman Nee (lider crestin chinez din secolul XX)

“Medicina Chakrelor” – Janine Fontaine

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.