CUPLUL SACRU – Relația conștientă pentru viitorul Acum

CUPLUL SACRU – Relația conștientă pentru viitorul Acum

Introducere: despre învățătura TAO

Învățătura lui Lao Tse este una foarte practică în simplitatea ei:

Știind ca nu știi este cunoaștere.

Crezând că știi e o boala.

Întâi întelege că esti bolnav,

apoi te poți îndrepta spre sănătate”

Simbolul Tao este apa, indicând bunăvoinţă, flexibilitatea şi lipa de formalitate, Este opusul ritualului şi a dogmei practicat de majoritatea a religilor

Noi oamenii, nu vedem clar ceea ce ESTE, ci vedem ceea ce putem vedea prin filtrul nostru personal. Pe masură ce reusim să purificăm acest filtru personal, vom vedea clar, fără intervenția personalității noastre, ceea ce este, (a fost si va fi), neschimbătorul, eternul, atât de des menționat în Tao Te King. Înzestrat cu o viziune spirituală vastă, Lao Tse înţelegea rostul fiinţei umane în univers astfel: „destinul etern al omului este uniunea perpetuă cu TAO, Supremul Dumnezeu”. El propovăduia ideea reîntoarcerii celui creat, la Creator şi descria viaţa ca fiind o formă de manifestare particulară a lui DUMNEZEU printr-o scânteie din El, în timp ce aşa-zisa moarte seamănă cu o reîntoarcere Acasă a acelei personalităţi create. În învăţătura sa, Lao Tse pune accentul pe pacea minţii şi serenitatea spiritului. El considera  autenticitatea, adevăratul caracter, sinceritatea şi spontaneitatea a fi caracteristici naturale, native, proprii oricărei fiinţe umane.

Pentru fiinţa obişnuită, ceilalţi oameni cer toleranţă. Pentru fiinţa cu un înalt nivel de conştiinţă, nu există nimic care să se poată numi toleranţă, deoarece nu există nimic care să se poată numi celălalt. Aceasta a abandonat orice idee de individualitate,  pur şi simplu învaţă şi există. A iubi, a urî, a avea aşteptări: toate acestea sunt ataşamente. Ataşamentul împiedică evoluţia spirituală a fiinţei umane. Prin urmare, fiinţa completă nu se ataşează de nimic şi poate relaţiona cu toată lumea, fără nici o discriminare, astfel că, existenţa sa este în beneficiul tutror fiinţelor.

A accepta, înseamnă îndepărtarea de orice concept sau separare – bărbat sau femeie, eu şi celălalt, viaţă şi moarte. Separarea este contrară naturii lui TAO. Renunţând la antagonism şi la separare, te afli în mijlocul unităţii armonioase a tuturor lucrurilor şi fenomenelor.

TAO reprezintă Misterul adânc din fiecare persoană, pentru că nu știi cum va fi viața ta, însă multitudinea de variabilități de căi iți dă posibilitatea alegerii unui anume drum, te duce către o anume viață și asta înseamnă LIBERTATE!

Tao cuprinde si ceea ce nu stim. cuprinde toate cuvintele, toate gandurile si actiunile, reprezintă natura cu tot ceea ce stim si mai ales ceea ce nu stim despre ea, cuprinde întregul Univers, cunoscut sau mai puțin cunoscut. Un taoist invață să lucreze cu propria energie și cu energia pamântului, învata să-și stăpânească propria energie.

Este foarte important să nu judecăm ci doar să observăm, deoarece nimic nu este greșit! Atunci când ne găsim și ne conștientizăm Umbra (defectul), soluția este să o îmbrățișăm, să ne iubim defectul și nu să ducem o luptă cu el. Pentru că a Iubi înseamnă Contopire, fără a te pierde însă, pe tine, în această contopire. Conștiența, sufletul nostru sunt cele care aleg să experimenteze sau nu, ceva. Dar orice am experimenta, trebuie să învățăm să practicăm, să fim sinceri cu noi înșine și prima muncă pe care trebuie să o facem este cea cu interiorul nostru.

Descoperă cum sa îți îmbunătățeăti eficient relațiile. Cheile Genelor ne arată că schimbarea începe cu noi înșine

Planeta Pamant se afla intr-o perioada de tranzitie. Iar rolul nostru, al oamenilor, este f important. -Cum anume? Prin drumul parcurs de fiecare om spre evolutia personala. Si ce înseamnă acest drum? Inseamnă să pătrundem în minunatul labirint al ființei noastre interioare, să conștientizăm că tot ceea ce suntem depinde de ceea ce implementăm noi insine, in ființa noastră, prin gânduri, vorbe si fapte. Că fiecare gând, sentiment, vorbă și acțiune a noastră sunt tiparite în fiecare celulă, ne definește  AND- ul și ceea ce urmeaza să devenim. Nu ADN-ul ne controleaza pe noi, ci invers. Atunci, gândurile  pozitive și constructive, principiile noastre precum iubirea, iertarea, compasiunea, libertatea,  dacă se vor manifesta deplin, vor crea  în ADN-ul nostru o dilatare ajutându-l să se relaxeze, pe când actiunile și gândurile negative creeaza contractie.

Sa nu uităm că: SUNTEM ARHITECTII PROPRIEI EVOLUTII!

Acceptarea acestui adevăr reprezintă începutul călătoriei noastre spre evoluție.

De cele mai multe ori, orice lucru nou începe cu o VIZIUNE. Si această viziune ne face să simțim, să ne punem întrebari, să medităm, apoi să căutam înțelesuri și să ne dorim să  se repete.

Richard Rudd scrie despre Cheile Genelor ca fiind o nouă călătorie în propria ta viață, călătorie care te face să scoți la suprafață tot ceea ce este mai minunat în tine.

Tehnica esențiala în Cheile Genelor este CONTEMPLAREA, tehnica care nu foloseste doar sufletul, ci și mintea noastra jucaușă. Contemplarea presupune ABSORBIREA Adevarului Universal, la nivel fizic, mental si emotional, nu doar gândire, dar face ca să trecem conștient și este un proces lent.

Tao este forța fundamentală care curge în toate ființele și lucrurile inerte din Univers. Este esența însăși a realității și, prin natura sa, este inefabilă și indescriptibilă. Este reprezentată de tàijítú, simbolul ce reprezintă unitatea, dincolo de dualismul yin-yang compus din principiile de energie pozitivă și negativă

Simbolurile Yin şi Yang semnifică echilibrul perfect, atracţia contrariilor şi miezul tuturor lucrurilor

“Taiji”, simbolul Yin– Yang este reprezentat grafic sub forma unui cerc împărţit în două forme identice, asemănătoare unor lacrimi, una dintre ele albă, cealaltă neagră. În interiorul fiecărei jumătăţi este inclus un mic cerc având o culoare opusă.

Potrivit cosmologiei taoiste, cercul reprezintă Tao, adică Unitatea nediferenţiată, din care se nasc toate formele de viaţă. Jumătatea neagră şi cea albă din interiorul cercului reprezintă Yin-qi şi Yang-qi, energia primordial feminină şi cea esenţial masculină, prin a căror interacţiune se manifestă viaţa, adică cele “5 elemente” şi cele “ zece mii de lucruri”. Curbele şi cercurile din simbolul Ying-Yang sugerează o mişcare fluidă, caleidoscopică, un vortex prin care Ying şi Yang se stimulează reciproc, îşi arată interdependenţa, transformându-se continuu unul în celălalt. Nici unul din cele 2 principii nu poate exista fără celălalt, întrucât fiecare dintre ele conţine esenţa celuilalt. Ziua devine noapte, iar noaptea se transformă în zi. Naşterea duce în timp la moarte, iar moartea devine naştere.

 

Tao ne învaţă că nu te poţi iubi pe tine până nu ai experinţat iubirea de la ceilalţi. Dacă nu poți face față sexualității tale, nu vei descoperi niciodată adevărata spiritualitate.

 • SPIRITUL este neutru (androgin)
 • CORPUL este femeie sau barbat
 • ENERGIA este yin și yang

 

În accepţiunea taoistă, a face dragoste implică o multitudine de trăiri, amplificate de simţurile activate şi pregătite anterior. Înseamnă un schimb subtil de energie cu partenera, o prelucrare a acestor energii şi atingerea unor stări extatice de comuniune cu partenera şi cu întregul Univers.

A face dragoste, înseamnă a crea acea energie a dragostei care îţi susţine viaţa în toate planurile ei: fizic, emoţional, mental şi spiritual. Esenţa sexuală transmutată şi combinată cu energiile pozitive generate de organele interne creează un nou fel de energie care ne ajută să ne îndeplinim scopurile în plan material sau în plan spiritual. sexualitatea taoista este o comuniune multidimensionala care antreneaza intreaga fiinta a celor doi iubiti, generand imense transformari la nivel de constiinta.

In sexualitatea taoista cuplul este plasat in centrul Universului: barbatul si femeia sunt transfigurati in cele doua forte creatoare ale intregii manifestari: Yang (+, masculin, solar, emisiv) şi Yin (-, feminin, lunar, receptiv).

Erotismul taoist se bazeaza pe 3 principii:

 1. controlul ejacularii masculine
 2. importanta orgasmului feminin
 3. orgasmul masculin nu inseamna ejaculare

 

PRACTICA TAO

Întrebare?

Ce trebuie să-mi dăruiască sexul opus pt ca să-mi dovedească că mă iubește?

Ce trebuie să se întâmple în viața mea ca să știu că Dumnezeu mă iubește?

Intenții:

 • Aleg să nu mai funcționez în funcție de Foame!
 • Aleg să nu mai condiționez!
 • Nu sunt eu aceea! (care a creat reguli față de partener)
 • Aleg să ies din contracte!
 • Aleg Bucuria! (Când evoluezi, crești și odată cu asta apare sentimental de bucurie lăuntrică,te simți mai complet și mai integrat)

 

Ce trebuie să fac?

 • Ceează-ți INTEGRITATE și găsește-ti adevăratele valori. CONTEMPLA!
 • RĂBDAREA este cea care locuiește în interiorul tău atunci când Foamea se reflectă în exterior.
 • CURAJ, ANGAJAMENT, ONESTITATE, VOINȚĂ
 • ASUMAREA responsabilității (pt ceea ce simțim, observăm, urmărim)
 • NELIMITAREA ( Scopul mai înalt al Foamei este înțelegerea frecvenței Nelimitării)
 • CLARITATEA este cea care iți transformă viața.
 1. Clarifica-ți valorile
 2. Clarifică-ți care iți sunt prioritațile care contează
 3. Asigură-te că acțiunile tale sunt conduse de o Intenție bună

 

Ce trebuie să înveți?

 1. Să te conectezi (să pătrunzi în interiorul tău și să aduci în tine elementele pământului care iți vor pătrunde prin picioare urcând pe sistemul osos și soarele, lumina aurie să pătrundă prin chakra coroană la nivelul capului și să coboare în inima ta. Acolo se vor întrepătrunde energiile. Floarea de lotus, reprezentată din palmele noastre așezate în dreptul inimii,se conectează printr-o tulpină în chakra sexualității (swadistana-sub buric) prin care va trage APA (elementul swadistanei si al creației feminine) de jos și focul din creștet.
 2. Să înțelegi – că jumătatea este în noi la nivelul sufletului. Foamea sufletului de a-l întregi vine din dorința noastă de reîntregire, venim aici ca să ne completăm.
 3. Să faci schimbări (mai întâi în interiorul tău)- să fi pregătit să intri în interiorul tău și să cunosti cealaltă parte din tine: ca bărbat să cunoști partea ta întunecată – yin; ca femeie calea cea mai rapidăatunci când vei începe să ai Claritatea interioară – aceea de a nu mai avea asteptări de la El, pt că ai in tine focul (yang).
 4. Să armonizezi canalele principale yin și yang prin practicarea meditației, acesastă practică te va face să fii mai puțin Flamând.
 5. Eliberezi blocajele iar energia o vei lăsa să curgă
 6. Păstrezi energia în interiorul tău încercând să nu o pierzi în exterior

 

Soluția

 1. Să învățăm să practicăm – să facem munca dinăuntru cu Sinceritate!
 2. Să ne deschidem spre propria iubire (Iubirea de sine)
 3. Să ne revendicăm copilăria (Bucuria copilăriei)
 4. Să ne iubim defectul!
 5. Să ne folosim mintea pentru Contemplare – să te uiti la valorile tale și să schimbi energia care creează aceste lucruri. Provocarea este să oferi mai mult, să contribui mai mult!
 6. Să ne experimentăm propria fericire, dar pt asta trebuie să avem voință. Femininul este ca Luna – mișcă toate oceanele, Puterea feminină este cea care creează, este Grația!
 7. Să gustăm sentimentul de Deschidere, Nelimitare, Libertate, Aventură – asta suntem noi, așa suntem în copilărie (între 6 săpt și 6 luni de viață)
 8. Să invățăm să ne manageriem energiile (gândurile, emoțiile)
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.